joi, 25 octombrie 2012

De vorba cu mine insumi (1)

FURACIUNEA(CIORDEALA) CA SPORT NATIONAL


-…adica cum?
- Cum adica cum? Pur si simplu stau de vorba…cu tine…adica cu mine.
- Si ce-o sa-mi spui?
- Pai…tot…nu?
- Pai stiu tot deja…
- Lasa ,ca stiu eu mai bine,…chiar daca stii nu esti de acord cu mine…
- Si ce , ai vrea sa fiu? Daca am fi intotdeauna de acord ce plictiseala ar mai fii…
- Ai vrea sa te certi toata ziua,nu asa? Ca domnii politicieni?
- Daca as avea pe ce as zice,dar asa…
- Adica cum?
- Pai crezi ca astia se cearta pe gratis?
- Tot timpul spunem ca nu mai e nimic de furat in tara asta ca deja s-a furat tot,dar nu e nici pe departe asa…
- Pe vremea lui Iliescu,adica 1990-1996 s-a furat "la greu". S-au falimentat fabricile lui Ceausescu si s-a vandut fierul,apoi terenul s-a vandut catre afacerile imobiliare. Au fost asadar trei valuri de "produs" bani.
- Si catre cine s-au dus acesti bani? Pai e simplu. In primul rand catre cei care "tineau spatele" celor care puneau in aplicare "ciordeala la drumul mare".Astia erau "rechinii" cei mari .Oficial astia erau oameni "saraci si cinstiti",cu imagine neterfelita, cu succes la publicul "serios" din Romania. Pur si simplu astia se faceau ca nu vad "marea ciordeala".
- Aha…apoi erau cei care doar dadeau ordine dar nu semnau nimic,iar la sfarsit erau "ciorditorii de serviciu" cei care manipulau acte,bani, marfa de tot felul,care negociau,amenintau si mai apoi imparteau prada.
- Adica ,cu alte cuvinte, vrei sa spui ca numai dupa 90' s-a furat in Romania?
- Aaa nuuu. In Romania se fura de pe vremea lui Anton Pann,nu ca ar avea saracu' ceva cu asta dar hai sa zicem mai bine de pe vremea fanariotilor.
- In istoria recenta au fost multe banci, cea mai importanta, Bancorex,opera pesedeilor
- In epoca interbelica Marmoros bank opera taranistilor…
- Si asa mai departe…
- Noi romanii avem o bogata istorie a hotiei, a ciordelilor de tot felul care mai de care mai savanta si mai nedescoperita.
- Pai nu mai tii minte cum a fost cu Bancorex-ul? Mai intai a fost "prinde hotul scoate-i ochii ",apoi l-au scos "la inaintare" pe d-l Razvan Temesan care a stat "la garsoniera" ceva timp,apoi s-a dat la fund(nu e ce credeti d-le Nastase)si acum e bine mersi cu milioanele in buzunar. Paguba a fost trecuta la datoria de stat si pe ruinele ei s-a construit BCR-ul de astazi ,curata,luminata numai buna de maritat,maritandu-se dealtfel cu actualii nostrii stapani financiari,austriecii,de data asta de la Erste.
- Bine zis stapani financiari…"si cu asta ce-am facut" ar zice Tanase…ma rog asa sunt ordinele…
- Adica cum?
- E lasa ca vorbim noi despre asta altadata. Acu' treci inapoi "la cestiune" cum ar spune…
- Da,da…pe vremea lui "Tapu'",persoana fina,profesor universitar, un pic de fost secretar de partid, dar ce mai conteaza,umanist, dar cam mototol, a fost saracu' invins de sistem,daa…
- Domnu' Constantinescu, mare teapa ne-am mai luat si atunci,ca si in 90'…
- Am crezut ca am scapat de comunistii si securistii din FSN-PDSR…
- Si am dat de comunistii si securistii din PNTCD si PNL,basca ramurica tanara a FSN-ului intitulata PD.
- Adica cum?
- Pai tu nu stii ca toate partidele "istorice" au fost infiltrate inca din 90'?
- Ba da dar am crezut ca mi s-a parut…
- Bine…asa vor spune toti domnii politicieni "de opozitie" ca de…"usturoi n-au mancat si gura nu le-a mirosit"…inca din 90' de la infiintare PNT-ul si PNL-ul ca si Masoneria ca si serviciile au fost impanzite de "baieti cu ochii albastrii" din fostele sisteme financiare si de informatii comuniste, baieti fini, scoliti, umblati prin strainatate, numai buni de pusi in vitrina democratiei originale.Unii au ales sa fie in vitrina,altii au ales sa ramana la "butoane" si nu ii stie lumea nici in ziua de azi.
- Adica, cu alte cuvinte s-au furat pana si partidele politice?
- Daaa…si asta cred ca e mai grav decat devalizarea Bancorex-ului sau scandalurile de la Banca Internationala a Religiilor sau Banca Agricola.
- Cred ca furaciunea asta legata de ideea de democratie reprezentata de partidele istorice a fost cea mai grava,iar ea s-a facut cu buna stiinta a lui Iliescu, cel care dealtfel se descria ca un adversar a tot ceea ce reprezentau aceste partide si s-a mai facut cu manifestarea neputintei unora ca si Constantinescu si a altor pseudo-politicieni  din zona.
- Bun dar mai erau domnii Coposu, Diaconescu…
- Erau batrani deja…si mai ales si atunci ca si acum totul era pe bani. Ce sa faci si cum sa faci? Contextul international era asa cum era, ca si acum dealtfel. Au "dansat" si ei asa cum au putut.
- Din 1990 s-a furat ideea de capitalism. S-a demolat increderea si s-au slutit principiile acestei forme de organizare sociala la care multi romani au visat zeci de ani. Din 1996 s-a furat ideea de democratie tocmai prin prestatia lamentabila a opozitiei asa-zis democratice…
- Si,scuza-ma ca te intrerup, ca o obisnuinta, nu-i asa, ca o traditie s-a mai demolat ceva in 2000, ceva ce se dezvoltase neingaduit de mult ptr "baeti" si anume nationalismul…
- Si iata cum unii dintre noi am mai luat o teapa la prezidentialele din acel an…
- Am ajuns sa votam cu Iliescu…
- Si l-am anatemizat pe Vadim…
- Bu-hu-hu,apare tribunul si ne impusca pe toti pe stadioane…
- Fugiiiiti…
- De atunci Vadim nu si-a mai revenit…
- Iar acu se porcaieste cu tot felul de jivine prin tot felul de latrine tv
- Putea oare sa fie nationalismul un inamic al sistemului?
- Cine stie…poate…
- S-a distrus si furat asadar economia socialista
- S-a distrus si furat asadar ideea de capitalism
- De democratie
- De traditie romaneasca
- De nationalism
- A mai ramas ceva?
- Oho, stai ca n-am terminat…
- Din 2000 a inceput un adevarat fenomen. Fenomenul Traian Basescu.
- Dar de ce fenomen, nu cumva il supraevaluezi?
- Nu. Nicidecum. Base s-a antrenat timp de 10 ani. Ba ministru, ba parlamentar, a invatat din greselile altora si s-a perfectionat in arta conducerii specific romanesti,in arta "butonarii", "sifonarii" , "manipularii". Base a invatat sa fie actor, communicator, autoritar si mai ales a stiut sa se puna in slujba cui trebuie.
- Apoi a fost primar al Bucurestiului. Un primar curajos,a iesit in fata si a facut o gramada de lucruri. Lumea ia apreciat discursul muncitoresc si verva proletara
- Prima victima: Petre Roman. Pe Roman la schimbat si efectiv i-a sustras partidul, partid pe care dupa aceea si l-a subordonat. A doua victima: Adrian Nastase. I-a fost adversar in campania electorala ptr prezidentialele din 2004. Din postura de prim-ministru si candidat la presedentie la "condus" in 8 ani direct dupa gratii. Sigur ca n-o sa recunoasca niciodata aceste lucruri dar toate acestea s-au intamplat .
- A reusit sa il infunde si pe Sorin Ovidiu Vantu ceea ce mi se pare o performanta.
- Grav este faptul ca si Basescu a furat astfel ceva si anume conceptul de lupta impotriva coruptiei. El se da mare luptator impotriva coruptiei dar,de fapt, nu face altceva decat sa isi infunde adversarii,adica cei care de-a lungul timpului s-au ridicat impotriva lui.
- A stiut sa isi "subordoneze" serviciile secrete,procuratura si astfel si-a asigurat si spatele si armele.
- A stiut sa se subordoneze intereselor americane via uniunea europeana in Romania,transformandu-se intr-un garant serios al acestora si astfel si-a asigurat protectia.
- Asadar, s-a furat si ideea de lupta impotriva coruptiei,nepunandu-se o granita clara intre adevarata lupta impotriva coruptiei si competitia politica mai mult sau mai putin murdara.
- Of,of of si iara of…si mai e ceva de furat?
- Pai agricultura,turismul si tot ceea ce se poate numi speranta de mai bine a romanilor.
Vin strainii si cumpara teren agricol,pasuni,paduri dupa care angajeaza romani pe "2 lei".
- Turismul este lasat dinadins in paragina si domneste sistemul "lasa ca merge si asa"…
- Si chiar merge…turismul de week-end cu toate micile furaciuni pe care romanii deja le considera traditie.
- Putem sa tragem o concluzie?
- Uite ca putem…avem o tara extrem de bogata si un popor extrem de viciat
- Avem o tara foarte frumoasa si un popor deteriorat
- Romania este aproape un teritoriu fara autoritate statala cu adevarat iar romanii sunt aproape o populatie si nu un popor.
- Aceasta este parerea mea, evident subiectiva dar suficient,cred, argumentata.

Niciun comentariu: