vineri, 25 noiembrie 2011

"Nedreptatea"de a fi creator - Ep.1-Show-ul TV-Foarte scump si cel mai ieftin

Peste tot,in toate tarile,pe la televiziuni,pe youtube in ceea ce priveste muzica vedem interpreti.De la 12 la 65 de ani care de care mai tari in plamani mai frumosi mai cantaciosi si mai neasemuiti. Cu cat mai multe "floricele" sau melisme cu cat ambitusul depaseste,in curand chiar pe cel al pianului,deci cu cat e mai mare cu atat e mai bine,fetele canta ca baietii sau ca fetele,baietii canta ca fetele sau ca baietii. Canta mai bine sau mai rau omul care se crede mai mult sau mai putin talentat dar vine cu sperante. Sunt aceleasi sperante cu care se venea prin anii 70-80 la Mamaia(acum saraca Mamaie e preluata doar de televiziunea nationala TVRM). Fiecare televiziune are "Mamaia" ei.Prima avea Mega star, Antena are X factor, Pro tv are Vocea Romaniei,Romanii au talent si Dansez ptr tine ,formate internationale de televiziune,verificate in timp ca si audienta ca si atragere de minute de publicitate, "negustorii" de la televiziuni stiu ce fac(ei fac show-uri de vanzare-comerciale)ei nu fac IN NICI UN CAZ un concurs muzical,vedetele care "joaca" in show-urile astea stiu si ele ce fac.Ei isi fac imagine,NIMIC ALTCEVA...Si tot pe acolo anumiti oameni fac bani.O gramada de bani.Astfel incat cantaretii,interpretii care vin acolo sigur ca vor avea sau au sau au avut o experienta prodigioasa sau cel putin draguta.Din pacate ei ajung acolo si isi inchipuie ca acolo va fi inceputul unei cariere muzicale de succes.Dar din pacate nimeni nu ajunge la nici o posibilitate de reusita. De exemplu "saracu'"Dragos Chircu.E acum la Vocea Romaniei.Ii spun saracu' nu ptr ca iar lipsi o mana sau un picior.Nu pentru ca nu ar fi talentat sau nu ar avea voce ci pentru ca acest baiat,care a luat premii la Cerbul de aur si la Mamaia nu a reusit sa intre in memoria colectiva a publicului din Romania,adica nu a reusit sa capete notorietate drept ptr care a simtit nevoia sa mearga si la Vocea Romaniei.Din pacate pentru el si aici,unii vor face ceva "balet",unii vor castiga niste bani,altii vor castiga NISTE BANI,unii se vor mai "rade" niste ore in fata televizorului si...gata...end of story...baietii vor demonta decorul si vor merge mai departe cu strangeri prelungi de maini.Departe de mine,repet de a avea ceva cu Dragos Chircu.Ptr mine el este doar un exemplu si reprezinta suma acelor interpreti-cantareti care inca odata isi vor face sperante desarte si vor fi ,deja sunt"carne de tun" pentru niste procente de audienta,pentru niste milioane in plus si nu in ultimul rand pentru mai mult circ pentru un popor ptr care mai multa paine nici nu intra in discutie.Revin pe tema asta...

Un comentariu:

Cristian Balog spunea...

Salut Florentin
Eu cred ca nu doar Dragos Chircu a fost "carne de tun" in cadrul Vocii Romaniei, ci si inca 2-3 alti interpreti care mie s-au parut exceptionali. Ceea ce pur si simplu m-a scos din minti a fost excluderea lui Lucian Darie, caruia nu i s-a invocat lipsa de talent, ci "nesupunerea" in fata pretioaselor sfaturi si indrumari muzicale provenite de la Brenciu sau... Moncia Anghel.
Am senzatia ca ori este asa cum spui tu, un show care trebuie sa fie "panarama", ori astia pur si simplu taie tot ceea ce ar putea deveni amenintare pentru ei.
Dar dupa cum propabil te-ai convins deja pina la virsta asta, lumea noastra nu este nicidecum una dreapta sau corecta si singurul deziderat care invirte mecanismul asta infernal este prostia... pentru ca este mult prea multa si agresiva!