duminică, 24 octombrie 2010

AMINTIRI DESPRE IRIS 1

 

5 octombrie 2009
Othello a fost liantul
 
Florentin Milcoff a făcut orchestraţia, el ştia ambele "dialecte" muzicale. Şi al celor din orchestra simfonică şi al celor de la Iris. Iată ce spune Florentin despre concertul de la Sala Palatului şi turneele ce au urmat: "În mai puţin de o lună se împlinesc nouă ani de la acel eveniment... au fost puţine momente speciale în viaţa mea, iar acela în întregul lui a fost un moment special... nu făcusem nici unul aşa ceva.


A venit colegul meu Mihai Godoroja să mă întrebe dacă nu vreau să mă ocup de aranjamentul muzical pentru o orchestră simfonică ce urma să cânte împreună cu Iris. De Iris începusem să mă apropii din 1999 când am colaborat la albumul «Iris 2000». Când am aflat că urma să fac orchestraţia am avut sentimente contradictorii: unul era o imensă provocare, iar altul ceva aproape de blocaj... nu îmi era străin domeniul, dar, practic, era pentru prima oară când trebuia să scriu «pe bune» pentru o orchestră de 80 de persoane, başca să scriu şi o uvertură. «Cum să sune uvertura?», întrebam în stânga şi în dreapta, «să sune... nu ştiu... las' că ştii tu mai bine». Am hotărât până la urmă sa fie o poveste «pe scurt» a «corabiei cu pânze» sau a «trenului fără naş» care se numeşte Iris. Înainte de toate, o mică poveste... la Casa de cultură a Sectorului 4,  în primăvara lui 1983 cântam într-o trupă rock, una din cele 20.183 de trupe care s-au născut şi au murit aproape instantaneu de când se cântă cu chitare în România. Seara însă a fost închisă de Iris. Am rămas cu toţii... Mă uitam la Cristi ca la un extraterestru... Probabil că sunteţi tentaţi să mă întrebaţi dacă mă gândeam atunci că am să ajung să cânt cu Cristi?... Ei bine nu mă gândeam...

SENTIMENTUL DE ZID
Am început repetiţiile «simulate» cu Iris... Simulatorul de orchestră era un calculator cu aranjamentul orchestral redat pe boxe peste care cânta Iris... a mers destul de bine treaba... apoi în partea cealaltă cu orchestra simfonică... toate bune şi frumoase până s-au întâlnit la Teatrul Masca pentru repetiţii comune. Au fost ca să zic aşa două momente de blocaj: unul, atunci când Nelu a «dat beţe» şi Iris a început să cânte, iar orchestra împreună cu dirijorul au rămas ca la dentist, fără să scoată un sunet, iar altul, atunci când Traian, dirijorul orchestrei a spus tuturor: «Bun... haideţi acum să reluăm de la măsura 35... unu, doi, trei» şi... orchestra a început să cânte, dar de data asta băieţii de la Iris zâmbeau şi erau nedumeriţi... Am inţeles că eu trebuia să fiu liantul dintre ei, deoarece eu ştiam ambele «dialecte» muzicale: cel al orchestrei simfonice şi cel rock, de la Iris. Treaba a început să funcţioneze, ba mai mult unii instrumentişti din orchestră îmi spuneau: «Auzi, moşule... înainte mie nu-mi plăceau rockerii ăştia de la Iris, dar acum parcă simt altfel muzica lor, îmi place!»... Spectacolul de la Sala Palatului ce să zic,... n-am ce să spun... a fost cel mai frumos spectacol din viaţa mea trăit vreodată pe scenă şi vă rog să mă credeţi că în peste 25 de ani de activitate am cântat pe unde nici nu vă trece prin cap, dar acel spectacol din 27 octombrie 2000 a fost unul din momentele în care m-am simţit cu adevărat artist pe scenă. E un spectacol în sine să cânţi cu Iris pe scenă, mie mi-au dat sentimentul de zid, iar Cristi are pur şi simplu har de la Dumnezeu. Sunt foarte puţini artişti în România care au har, dar el este unul dintre ei. În acea seară, sala a fost principalul artist, a fost un public absolut extraordinar care a cântat nonstop, a aplaudat, a fluierat şi a ţipat, atmosfera a fost absolut incendiară. Au urmat apoi două turnee, "Iris Athenaeum" şi Iris Digital Athenaeum, în 2000 şi 2001".

"A fost cel mai frumos spectacol din viaţa mea trăit vreodată pe scenă şi vă rog să mă credeţi că în peste 25 de ani de activitate am cântat pe unde nici nu vă trece prin cap, dar acel spectacol din 27 octombrie 2000 a fost unul din momentele în care m-am simţit cu adevărat artist pe scenă."
Florentin Milcof 

Scurt istoric al francmasoneriei romane

Primele Loji masonice moderne se înfiinţează pe teritoriul actual al României în a treia decadă a sec. al XVIII-lea. În anul 1734, la Galaţi, cu substanţiala contribuţie a secretarului princiar Anton Mario del Chiaro, ia fiinţă "Loggia di Galazzi", iar în 1735, la Iaşi, domnitorul Constantin Mavrocordat fondează Loja "Moldova".
Personalităţi de excepţie ale României din toate timpurile au fost Francmasoni: Horia, unul dintre conducătorii răscoalei din 1784; Tudor Vladimirescu, simbol al luptei naţionale la începutul secolului XIX; cei mai multi dintre liderii politici, militari şi culturali ai Mişcarii Revoluţionare de la 1848: Nicolae Bălcescu, Constantin Rosetti, Mihail Kogălniceanu, Vasile Alecsandri, Costache Negruzi, Gheorghe Magheru, Ion C. Bratianu şi alţii.
Francmasoneria română a cunoscut o mare dezvoltare în timpul domniei Regelui Carol I. În consecinţă, Lumina Francmasoneriei Regulare a fost aprinsă în România în 8/20 septembrie 1880, când MAREA LOJĂ NAŢIONALĂ din ROMÂNIA a fost constituită ca Mare Lojă regulară şi suverană, iar noi - ca succesori legali ai acesteia - suntem mândri de munca masonică depusa de înaintaşii noştri.
Francmasoneria română reuşea să aibă în rândurile sale o adevarată elită a societăţii: artişti, politicieni, militari, noua clasa de întreprinzători, dar şi reprezentanţii vechii nobilimi. Iar la câţiva ani după primul razboi mondial şi Unirea cea Mare a Transilvaniei cu România, Lojile transilvane au devenit şi ele membre ale MARII LOJE NAŢIONALE din ROMÂNIA.
Dezvoltarea Francmasoneriei a continuat în primele decenii ale secolului XX, dar norii grei ai erei totalitare care se adunau pe cerul Europei au început să-şi spună cuvântul. În 1937, la cererea expresă a Regelui Carol II, Francmasoneria română, aflată sub conducerea lui Jean Pangal, intră în adormire. Şapte ani mai târziu, în 1944, avea să se revină asupra acestei decizii, cu acordul şi autorizaţia Comisiei Aliate de Control, dar doar pentru foarte puţin timp. În 1948, noua putere politică, supusă orientării politice a Uniunii Sovietice, avea să o interzică în mod dictatorial. Începea o perioada de suferinţe, de persecuţii, de tortură. Multi Fraţi au executat pedepse cu temniţă grea de peste 15 ani pentru simpla vină de a fi fost Masoni.
După anul 1989, Francmasoneria şi-a reaprins Luminile în ţările din fostul bloc comunist. Cu ştiinţa Marii Loji Unite a Angliei, "Grande Oriente d'Italia", Obedienţa recunoscută la acea dată de către Marea Lojă Mamă a Lumii, a decis să reactiveze Francmasoneria Regulară din România şi această Mare Lojă Regulară a fondat pe teritoriul romanesc, la Bucureşti, 3 (trei) Loji Regulare , aflate la început sub jurisdicţie italiană. Astfel:
- Loja "Concordia" Nr.1 a fost constituită la 30.04.1991, prin iniţierea primilor profani la Bucureşti de către Prea Respectabilul Frate Giuliano di BERNARDO, Mare Maestru al G.O.I. la acea dată, asistat de câţiva Mari Ofiteri ai G.O.I.
- Loja "Delta Dunării" Nr. 2 a primit de asemenea Lumina de la "Grande Oriente d'Italia" la data de 29.04.1992 şi a fost formată din 10 (zece) Maeştri Masoni proveniţi din Loja " Concordia" Nr.1.
- Loja "Nicolae Bălcescu" Nr.3 a fost fondată de 12 veterani Maeştri Masoni, supravieţuitori ai Lojilor româneşti ce au lucrat în perioada 1944 - 1948, aceştia fiind regularizaţi de Marele Maestru al G.O.I., Giuliano di BERNARDO.
La 24 ianuarie 1993, cele 3 Loji aflate sub Jurisdicţia G.O.I. ("Concordia", "Delta Dunării" si "Nicolae Bălcescu") au reconstituit MAREA LOJĂ NAŢIONALĂ din ROMÂNIA într-o Ţinută Rituală condusă de Prea Respectabilul Frate Giuliano Di BERNARDO, Mare Maestru al G.O.I., (Obedienţă care la acea dată era recunoscută de către Marea Lojă Unită a Angliei), asistat de Marele Maestru din Trecut Douglas LEMONS, reprezentând Marea Lojă a Californiei şi în prezenţa unor numeroşi Frati italieni şi americani.
Astfel avem dovada că MAREA LOJĂ NAŢIONALĂ din ROMÂNIA este o Mare Lojă regular constituită de către Mari Loji Regulare. Acest adevăr de necontestat este de altfel susţinut şi de către Rapoartele "Comisiei de Informare pentru Recunoaşteri" a Conferinţei Marilor Maeştri Masoni din America de Nord. Astfel:
  • În Raportul său pe anul 1993, "Comisia de Informare pentru Recunoaşteri" a Conferinţei Marilor Maeştri Masoni din America de Nord conchide - cităm "MAREA LOJĂ NAŢIONALĂ din ROMÂNIA a fost reconsacrată regular, la Bucureşti, la 24 ianuarie 1993 şi îndeplineste standardele Comisiei de Recunoaşteri";
  • În anul 1996, aceeaşi Comisie atestă - cităm "Considerăm că MAREA LOJĂ NAŢIONALĂ din ROMÂNIA" condusă de Marele Maestru Sever FRENŢIU este o Mare Loja Regulară";
  • În Raportul din anul 2005, de la Calgary, Comisia tranşează fără dubii situaţia regularităţii masonice în România. Cităm: "În România a apărut o organizaţie autointitulată "Confederaţia Marilor Loji din România". Acest grup este format din MAREA LOJĂ UNITĂ din ROMÂNIA condusă de Petru STEŢIU şi MAREA LOJĂ A ROMÂNIEI condusă de Cornel VIŞOIANU. O a treia Mare Lojă este aşteptată să li se alăture în curând. S-a constatat că nici una dintre aceste organizaţii masonice nu îndeplinesc standardele pentru recunoaştere şi le consideram ca fiind organizaţii iregulare. MAREA LOJA NAŢIONALĂ din ROMÂNIA condusă de Marele Maestru, Prea Respectabilul Frate Eugen - Ovidiu CHIROVICI este singura Mare Lojă din România care îndeplineşte standardele pentru recunoaştere".
Trebuie să menţionăm faptul că, din păcate, la scurt timp după reconstituirea MARII LOJI NAŢIONALE din ROMÂNIA, am avut în România şi o altă cale de dezvoltare a Francmasoneriei, cale aflată în paralel cu cea regulară, recunoscută şi consacrata de Puteri Masonice Regulare ce au constituit primele 3 (trei) Loji individuale şi apoi o Mare Loja Regulară, în ceea ce era considerată a fi la acea data, din punct de vedere masonic, "terra nuda".
Următorii ani au fost marcaţi de dezbinări, scurte reunificări, urmate apoi iaraşi de alte divizări. Confruntându-se cu o astfel de situaţie în Jurisdicţia noastră, toţi Marii Maeştri ai MARII LOJI NAŢIONALE din ROMÂNIA au întreprins numeroase tentative de reconciliere, de multe ori beneficiind de sprijinul Fratern al Marii Loji Naţionale Franceze, Marilor Loji Unite ale Germaniei, Marii Loji "Alpina" a Elveţiei, Marii Loji Regulare a Belgiei, Marii Loji a Californiei şi Marii Loji Simbolice a Ungariei.
În iulie 2000, Gheorghe COMĂNESCU, Marele Maestru al MARII LOJI NAŢIONALE din ROMÂNIA şi Titus NICOARĂ, Marele Maestru al MARII LOJI NAŢIONALE UNITE din ROMÂNIA (Mare Lojă ce avea o singură recunoaştere din partea Marii Loji Regulare a Belgiei), au semnat un Acord mutual privind Unificarea celor două Mari Loji, acord semnat în prezenţa Marilor Maeştri ai Marilor Loji Unite ale Germaniei, Marii Loji "Alpina" a Elveţiei şi Marii Loji Regulare a Belgiei. Documentul statua că cele doua Mari Loji române se vor uni sub Obedienta M.L.N.R., în urma aprobării actului de unire într-un viitor Convent Extraordinar.
În cele din urmă, având drept semnatari în calitate de martori pe Alfred KOSKA, Marele Maestru al Marilor Loji Unite ale Germaniei şi pe Jean - Jacques SUNNIER, Marele Maestru al Marii Loji "Alpina " a Elveţiei, PROTOCOLUL de UNIRE a M.L.N.R. cu M.L.N.U.R. a fost semnat la 24 ianuarie 2001. La semnarea acestui document a participat şi Prea Respectabilul Frate James BOTKOS, Marele Secretar cu Probleme Externe al Marii Loji Simbolice a Ungariei. PROTOCOLUL de UNIRE a fost semnat de Gheorghe COMĂNESCU, Marele Maestru al MARII LOJI NAŢIONALE din ROMÂNIA şi de noul Mare Maestru al MARII LOJI NAŢIONALE UNITE din ROMÂNIA, Eugen - Ovidiu CHIROVICI.
După realizarea Unirii celor două Mari Loji, Fratele Eugen - Ovidiu CHIROVICI devine Pro Mare Maestru al M.L.N.R., iar în urma noilor alegeri din 8 noiembrie 2003, noul Mare Maestru al MARII LOJI NAŢIONALE din ROMÂNIA. În data de 4 noiembrie 2006, Prea Respectabilul Frate Eugen   Ovidiu CHIROVICI a fost reales Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România pentru încă un mandat de trei ani.
In final, este de datoria noastră să reafirmăm - pentru a aseza lucrurile în deplină concordanţă cu adevărul - că MAREA LOJA NAŢIONALĂ din ROMÂNIA este unica Mare Loja română regulară şi recunoscută de Francmasoneria Regulara Universală şi să exprimăm totodată determinarea tuturor Fraţilor din M.L.N.R. de a prezerva în întreaga lor activitate masonică standardele şi principiile Regularităţii, consacrate de Textele noastre Fundamentale: "Landmarkurile", "Vechile Îndatoriri ale Francmasonilor" şi "Scopurile şi Raporturile Ordinului".



 

Esoterism 3 - Despre shamanism

Despre shamanism1

De Marguerite Cassin, doctor in Sociologie

      Shamanismul este cea mai veche cale spirituala cunoscuta de fiintele umane. El a reprezentat Calea tuturor stramosilor nostri umani, iar originile sale sint datate in mod diferit, variind intre 30.000 si 90.000 de ani. In felul acesta, putem spune ca shamanismul reprezinta inceputul conectarii spirituale pentru noi toti.  

     Traim astazi intr-o lume care pune accentul pe afirmarea ego-ului. Realitatea consensuala a lumii noastre accentueaza individualismul si ne  inchide intr-o lume guvernata de ratiune, de ierarhia locurilor de munca, a cunoasterii, a stiintei si tehnologiei. Acest lucru aduce dupa sine beneficii pentru noi ca individualitati dar si ca specie. Insa are si limitari. Una dintre implicatiile semnificative ale acestei abordari rationaliste o reprezinta accentuarea separarii fata de planeta noastra si fata de alte aspecte ale vietuirii intru fiinta.

   Sintem, desigur, mult mai mult decit sinele nostru egotic.  Sintem in acelasi timp fiinte biologice si spirituale. Hranindu-ne sinele spiritual si explorind conexiunea cu existenta biologica putem deveni intregi si ne putem imputernici pe noi insine. Stramosii nostri indepartati, dar si cei mai apropiati in timp, erau mai putin limitati in ceea ce priveste experimentarea propiriilor vieti. Aveau o intelegere bogata a numeroaselor dimensiuni si realitati, manifestind un interes profund pentru acestea.

   Populatiile indigene din lumea intreaga sint astazi in masura sa ofere conexiuni directe cu practicile lor culturale shamanice. David Suzuki ne-a facut tuturor cunoscuta puterea cunoasterii indigene prin programele sale de televiziune intitulate Natura lucrurilor (The Nature of Things) precum si prin cartea sa si seria de documentare de televiziune intitulate Echilibrul sacru (The Sacred Balance). Reprezentanti ai populatiilor indigene din lumea intreaga se straduiesc sa comunice si sa se conecteze la societatea moderna pentru a incerca sa ne influenteze in a ne deschide mintile catre stramosii nostri shamani si pentru a ne imputernici sa auzim bataile inimii universului.  Nu e nevoie sa abordam stilul de viata al populatiilor indigene pentru a avea acces la minunile practicii shamanice. Putem cauta si recupera in schimb legaturile  noastre cu pamintul , universul si  propria noastra istorie personala.

   In timp ce toate traditiile shamanice sint practicate in cadrul unei anumite culturi, informatia strinsa prin abordarea antropologica ne ofera accesul la o viziune mai ampla a practicilor si ideilor legate de pamint, care strabate aceste culturi. Traditiile shamanice pornesc in general de la trei premise de baza: sintem cu totii un intreg, primim invatatura de la toate fiintele si cautam armonia cu toate fiintele din toate dimensiunile. Stramosii nostri shamani aveau o cosmologie pe care o exprimau intr-una din versiunile despre lumea de jos, cea de sus si lumea de mijloc.

   In timp ce shamanismul este o practica spirituala a auto-revelarii sinelui, cele mai multe societati shamanice aveau reprezentanti care erau experti in navigarea sacrului. Shamanii si comunitatile lor foloseau tobele, zornaitoarele si alte sunete pentru a crea armonie. Prin intentia exprimata si prin apelul la spiritele lor ajutatoare stiau sa creeze un spatiu sacru pentru ceremonie si vindecare.  Shamanii aveau practici foarte bine cristalizate pentru vindecare, care includeau extragerea, recuperarea sufletului si ajutarea sufletelor in a trece in lumile spiritului (exercitind asa numitul rol psihopomp).

   In intreaga lume foarte multi oameni devin interesati de shamanism ca practica spirituala si stil de viata. La munca extraordinara a batrinilor intelepti indigeni se adauga interesul unui numar din ce in ce mai mare de militanti pentru shamanism si invatatori in tehnicile de vindecare shamanica.  Michael Harner si Fundatia sa pentru Studii Shamanice propun o perspectiva bogata asupra celor mai importante aspecte ale shamanismului. Programa de invatare a fundatiei este dedicata predarii tehnicilor shamanice, in principal predarii valoroasei calatorii shamanice ca modalitate de explorare.  

   Shamanismul contemporan formeaza o bogata si interesanta paleta de practicieni si militanti. In America de Nord, Tom Cowan reinsufleteste shamanismul de sorginte celtica, punindu-ne in legatura cu vechile cai ale stramosilor nostri genetici. Martin Prechtel, un shaman pregatit in traditia mayasa (de nationalitate canadiana dar provenind din parinti elvetieni) exploreaza calea recuperarii sufletului de natura indigena pentru noi toti. Nan Moss si David Corbin isi concentreaza atentia pentru a crea armonia cu spiritele Vremii. Myron Eshowsky promoveaza o cale a pacii, care provine din traditiile shamanice.  In New Brunswick vindecatoarea Jeorgina Laroche este inteleapta comunitatii, responsabila cu purtarea pipei. Ea lucreaza atit cu Primele Natiuni (triburile indigene ale Americii de Nord - n.t.) cit si cu mai larga comunitate, aducind in aceasta munca intreaga ei cunoastere asupra pamintului nostru, pentru a ne putea ajuta sa vindecam relatiile cu ceilalti.  

   Oamenii interesati in terapii alternative si medicina holistica devin din ce in ce mai atrasi de tehnicile samanice de vindecare. Sandra Ingerman a pus la punct tehnica moderna de recuperare de suflet, care a fost adoptata atit in practica psihoterapeutica precum si in alte cai de vindecare. In plus, activitatea sa mai noua, cunoscuta sub numele de Leac pentru Pamint, extinde munca shamanului in domeniul vindecarii mediului de poluare.  

   Cea mai importanta valoare a shamanismului este data de faptul ca functioneaza ca o cale pentru viata de zi cu zi. Shamanismul nu este o religie. Si nu are o natura exclusiva. Este o modalitate de a ne trai vietile in care cautam sa ne hranim pe noi insine si lumea intreaga prin intermediul relatiei cu sacrul. Cautam sacrul in tot ceea ce ne inconjoara si scoatem la iveala dimensiunea sacra din noi insine. Si facem acest lucru pentru a experimenta maretia fiintei umane  si pentru a gasi in noi insine recunostinta pentru vietile pe care le traim si pentru ca sintem vii intr-un univers viu si constient.

Lecturi recomandate:

Cowan, Tom, Shamanism as a Spiritual Practice for Everyday Life. New York: Harper Collins. 1994

Harner, Michael. The Way of the Shaman. New York: HarperCollins Publishers, Inc. 1990

Ingerman, Sandra. Soul Retrieval: Mending the Fragmented Self. New York: HarperCollins. 1991. 

            Shamanic Journeying: A Beginner's Guide. Boulder: Sounds True, 2004

Prechtel, Martin, Secrets of the Talking Jaguar:Memoirs from the living heart of a mayan village. Ney York: Putnam, 1999.

Wessleman, Hank, The Journey to the Sacred Garden.Carlsbad: Hay House, 2003

Marguerite este doctor in Sociologie si co-fondator al scolii Spiritualitatea Shamanica pentru viata de zi cu zi. A absolvit cel de-al 3-lea an de studiu la Fundatia pentru Studii Shamanice (in mai 2004). In acest moment studiaza cu Sandra Ingerman si Tom Cowan si a lucrat cu Martin Prechtel. Se afla pe lista practicienilor care predau calatoria shamanica pe situl web al Sandrei Ingerman, www.shamanicteachers.com. Este de asemenea profesor recomandat pentru Medicina pentru Pamint si apare pe lista acestui siti web, la adresa: http://www.medicinefortheearth.com/pages/954404/index.htm.

Spiritualitatea Shamanica pentru viata de zi cu zi.Shamanic (Spirituality for Everyday Life) este dedicate incurajarii practicarii shamanismului ca unealta pentru dezvoltarea personala si practica spirituala. Scoala ofera un program de invatare si in acelasi timp organizeaza celebrari care marcheaza tranzitiile solare. Puteti afla amanunte despre program scriind la adresa SSEL@eastlink.ca sau sunind la 902-462-2210, persoana de contact Angela Reid.



1 Termenul shamanism vine din traditia siberiana, unde navigatorii in lumea sacrului sint numiti shamani. Termenul a ajuns sa fie aplicat tuturor practicilor spirituale indigene, care au in centrul lor respectul fata de Pamint, in special prin intermediul antropologiei moderne. Este important sa recunoastem ca populatiile indigene se refera la credintele lor intr-o varietate de forme, toate legate de cultura din care provin.  

vineri, 22 octombrie 2010

Un moment special

A fost in anul 2000 pe 27 octombrie la Sala Palatului. A fost o seara absolut unica...pentru mine...probabil si pentru altii...asa a inceput...uvertura acestui spectacol imi apartine ca si conceptie (ca si orchestratia intregului spectacol si album) 


IRIS - Athenaeum  First Part
ÎncÄ�rcat de alexandru2006. - Watch more music videos, in HD!

miercuri, 20 octombrie 2010

Amintiri despre Iris 2



Iris - Athenaeum (live) - Vol. 1
Zone Records
2000


1.    Uvertura (varianta de studio)
2.    Trenul fara nas
3.    Ultimul mic dejun al lui Bon
4.    Vis pierdut
5.    Floare de Iris
6.    Baby
7.    Ultima toamna
8.    Soldier Of Fortune 11111f518l
9.    Nu vor / Somn bizar
10.                 Adagio
11.                 Somn bizar
12.                 De vei pleca (varianta TV - acustica)

(1) - Compozitie: C. Minculescu, N. Dumitrescu, Boro, Valter Popa, Adrian Ilie, M. Godoroja, 'Othello' Fl. Milcoff; Orchestratie si interpretare: 'Othello' Fl. Milcoff
 
(2) - Compozitie: M. Popescu; Text: A. Paunescu / Cristi Minculescu: vocal; Nelu Dumitrescu: tobe; Boro: bas; Valter Popa: ghitara electrica; Symphonic Light Orchestra (Traian Ichim: dirijor; Othello: grand piano; Adrian Fundescu: clape)
 
(3) - Compozitie: Boro, V. Popa, M. Godoroja; Text: M. Godoroja / Cristi Minculescu: vocal; Nelu Dumitrescu: tobe; Boro: bas; Valter Popa: ghitara electrica; Symphonic Light Orchestra (Traian Ichim: dirijor; Othello: grand piano; Adrian Fundescu: clape)
 
(4) - Compozitie: C. Minculescu; Text: C. Minculescu, M. Godoroja / Cristi Minculescu: vocal; Valter Popa: ghitara electrica
 
(5) - Compozitie: C. Minculescu; Text: C. Minculescu / Cristi Minculescu: vocal; Nelu Dumitrescu: tobe; Boro: bas; Valter Popa: ghitara electrica si acustica; Ionut Bogdan stefanescu: flaut; Symphonic Light Orchestra (Traian Ichim: dirijor; Othello: grand piano; Adrian Fundescu: clape)
 
(6) - Compozitie: C. Minculescu; Text: C. Minculescu / Felicia Filip: vocal; Cristi Minculescu: vocal; Nelu Dumitrescu: tobe; Boro: bas; Valter Popa: ghitara electrica si acustica; Symphonic Light Orchestra (Traian Ichim: dirijor; Othello: grand piano; Adrian Fundescu: clape)
 
(7) - Compozitie: M. Alexandru; Text: C. Minculescu / Felicia Filip: vocal; Cristi Minculescu: vocal; Valter Popa: ghitara acustica; Mihai Alexandru: ghitara acustica
 
(8) - Compozitie: R. Blackmore, D. Coverdale; Text: D. Coverdale / Cristi Minculescu: vocal; Johnny Raducanu: grand piano
 
(9) - Compozitie: V. Popa - Boro, M. Godoroja; Text: M. Godoroja / Adrian Pintea: recitativ; Valter Popa: ghitara, Roland digital effects
 
(10) - Compozitie: T. Albinoni / Valter Popa: ghitara, Roland digital effects; Adrian Fundescu: clape
 
(11) - Compozitie: Boro, M. Godoroja; Text: M. Godoroja / Cristi Minculescu: vocal; Nelu Dumitrescu: tobe; Boro: bas; Valter Popa: ghitara electrica; Symphonic Light Orchestra (Traian Ichim: dirijor; Othello: grand piano; Adrian Fundescu: clape)
 
(12) - Bonus track - Compozitie: D. Coverdale; Text original: D. Coverdale; Text adaptat: C. Minculescu, M. Godoroja / Cristi Minculescu: vocal; Nelu Dumitrescu: tobe; Boro: bas; Valter Popa: ghitara electrica si acustica; Othello: clape
 
Înregistrari: Sala Palatului, Bucuresti, 27 octombrie 2000 (2-11); Sampling studio Gheorghe Emanuel 'Fisa', octombrie 2000 (1); Studio Yamaha / Studio 'Pipai' VDV Music, mai 2000 (12) 


Amintiri despre Iris 3

Asa a inceput totul. Octombrie 1999 la Opera din Cluj...

marți, 5 octombrie 2010

Felicia Filip & Dream band

 
Un alt concert memorabil.
Tot la sala palatului din Bucuresti
aprilie 2007
Primul spectacol de promovare al albumului
FILIPISSIMA - Felicia Filip
m-am ocupat de orchestratie si de trupa...

Mike Godoroja & the blue spirits

In iulie 1997 eram partas la fondarea trupei Mike Godoroja & Blue spirits. Acum trupa are 14 ani de activitate. Ii urez multi si fructuosi inainte.In acest clip eram la Olimp - Camel planet cu prima formula a trupei. Ulterior am participat la productia a 3 albume cu aceasta trupa.